Volledige rust, leven midden in de natuur, daar waar het land en de zee bijna een zijn, het zal een ervaring zijn die u niet snel zult vergeten.

Enerzijds de weidse Westpolder met zijn mooie vergezichten en aan de andere kant de robuuste zeedijk met daarachter het mooie kweldergebied, het wad en in de verte Schiermonnikoog.

Vroeg in de ochtend kunt u de zon uit het land zien opkomen en vervolgens ‘s avonds weer in het wad zien ondergaan. De nachtelijke sterrenhemel zal u zowel fascineren als imponeren.

Wandelen en fietsen kunt u naar hartelust in deze omgeving. Het mooie Lauwersmeergebied is vlakbij, maar ook het “oude” Groningerland leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten. U fietst zo van huis, langs de dijk, naar Lauwersoog, de thuishaven voor de Zoutkamper garnalenvissers.

Er is veel te zien in de omgeving, de mooie Hogelandster dorpjes met hun oude kerken en molens, de borg Verhildersum in Leens, de zeehondencreche in Pieterburen, het theemuseum in Houwerzijl om maar enkele zaken te noemen.

De stad Groningen is op 35km afstand, maar ook in Dokkum bent u zo.

Vogels zijn in grote variatie aanwezig, vele soorten eenden en ganzen en meer dan 10% van de in Nederland broedende bontbekplevieren. Tureluurs, kokmeeuwen, visdiefjes en noordse sterns. Zelfs 50 % van de kluten broedt op de kwelders.

Kortom een eldorado voor de vogelliefhebber.

Het huisje, dat vroeger werd bewoond door de oppasser voor de op de dijk en kwelder grazende schapen en later door de kooiker van de nabij
gelegen eendenkooi, is helemaal gerenoveerd en
van alle gemakken voorzien.

En ….. wie weet …….. komen op een dag de reeën  nieuwsgierig kijken wie nu weer in het huisje wonen.